Verse Boerderij friet verkopen of bestellen? Klik hier

Onze werkwijze voor de allerlekkerste friet

Ongeveer een jaar voordat de Verse Boerderij Friet op uw bord ligt, zijn wij al voor u in touw. Want om de beste smaak te garanderen, komt het aan op grondig voorwerk. Onderzoek bijvoorbeeld, maar ook bemonstering, grondselectie en de aardappelkeuze. Kortom: genoeg te doen, voordat u kunt genieten van een bord vol verse, knapperige friet! Benieuwd wat er allemaal aan voorafgaat? Lees onderstaande stappen dan eens door. Nu alvast ons geheim weten? Aandacht, uiterste precisie en natuurlijk een voorliefde voor alles wat écht vers is...
Het teeltplan: de selectie van grond en aardappel
Het begint allemaal met de keuze voor het juiste stuk land in de Hoeksche Waard. Dat is namelijk de eerste stap die de smaak van uw Verse Boerderij Friet bepaalt! Voordat wij onze aardappels poten, onderzoeken we dan ook welke aardappel het beste bij het stuk land past. We laten onze grond bemonsteren om zo de mineralen die erin zitten in kaart te brengen. Afhankelijk van de uitkomst, passen we de aardappelkeuze en het onderhoud aan. Geen kwestie van giswerk dus. Daar houden we op Boerderij Veerman namelijk niet van. Ons motto? Heel eenvoudig: ‘Meten is weten, gissen is missen’!
Het teeltplan: de selectie van grond en aardappel
Het poten van de aardappels
Als de keuze voor de aardappel en het stuk land bepaald is, worden de aardappels gepoot. Ieder jaar weer een memorabel moment; de eerste stap in het groeiproces van de aardappelplant is tenslotte gezet. Daarna komt het aan op geduld, monitoren en bijsturen. En dat is zeker zo belangrijk.
Het poten van de aardappels
Het monitoren van de aardappel
De aardappels zijn gepoot. Langzamerhand groeit het aardappelplantje nu uit, tot we vanaf onze boerderij kunnen uitkijken over prachtig groene aardappelvelden! In deze fase komt het aan op monitoren. Want om goed te groeien, is er voldoende vocht nodig. En ook een tekort aan mineralen vraagt om bijsturing. Als de oogst eenmaal opkomt, houden we nauwkeurig in de gaten of het zetmeelgehalte voldoende is. 
Het monitoren van de aardappel
Het rooien van de aardappels
Als de aardappel lang genoeg gegroeid is, kan het rooien beginnen. Dit is meestal zo rond het najaar. Waarom lange aardappels zo belangrijk zijn? Dat is geen hogere wiskunde: grote frietjes zijn wel zo lekker! 
Het rooien van de aardappels
De opslag van de aardappels
Na het rooien gaan alle aardappels de opslag in. Daar worden ze in een constante temperatuur van acht graden bewaard. Belangrijk, want zo zorgen we ervoor dat de bakkwaliteit gewaarborgd wordt. En lekker gebakken frietjes, die zorgen uiteindelijk voor een heerlijk portie op uw bord!
De opslag van de aardappels
De aardappels wassen en snijden: Verse Boerderij Friet!
Vanuit de opslag worden de aardappels iedere maandag, woensdag en vrijdag gewassen, geschild en gesneden. Zo zorgen we ervoor dat vers ook écht vers is. Na deze metamorfose spreken we overigens niet meer van aardappels, de enige echte Verse Boerderij Friet is nu een feit! 
De aardappels wassen en snijden: Verse Boerderij Friet!
Het verpakken van de friet
De gesneden Verse Boerderij Friet wordt vacuüm verpakt en gekoeld bewaard. Tijd om de eerste portie te verorberen…
Meer weten over het proces van aardappelkeuze tot friet? Neem dan contact met ons op!

 
Het verpakken van de friet
Verse Boerderij Friet op uw bord
Ongeveer een jaar na dato kunnen wij, en u met ons, genieten van Verse Boerderij Friet uit eigen friteuse. De eerst Verse Boerderij Friet die wij afbakken, smaakt niet alleen puur en vers, maar ook heel bijzonder. Omdat we namelijk maar al te goed weten dat er een jaar lang noeste arbeid in verwerkt zit. Hmmm, eetsmakelijk! 
Meer weten over het bereiden van Verse Boerderij Friet? Lees onze bereidingstips. 
Verse Boerderij Friet op uw bord
Proef zelf de heerlijke smaak
van onze Verse Boerderij Friet!  
  • Proef onze liefde voor aardappels
  • Proef de kwaliteit van dit ambachtelijke product
  • Lekkerder dan friet uit het schap
Benieuwd naar de smaak van
onze verse friet?
Bekijk verkoopadressen