
‘Mijn ouders maakten de frieten nog zelf’, vertelt Jean Louis. ‘In de schuur sneden en bakten zij de aardappelen en serveerden dat aan de gasten. Met het toenemen van het aantal klanten en de strenge milieueisen zagen wij het zelf snijden en schrappen van de aardappelen niet meer zitten. Onze dochters, die ook in de zaak werken, kwamen via internet op het spoor van Verse Boerderij Friet. Na het leggen van contact werden dezelfde dag de frieten nog gebracht om uit te proberen. De lengte van de friet gaf onder andere de doorslag. Verder zijn de frieten goed schoongemaakt, zitten er weinig pitten in en zijn ze van constante kwaliteit. Ze passen erg goed bij onze zelfgemaakte gerechten, zoals de kipsaté, Spaanse saté, shasliks, stoofvlees en hamburgers. Onze gasten zijn die verse kwaliteit inmiddels van ons gewend.'
700 kilo friet per week
'Per week gaat er gemiddeld wel 700 kg per week doorheen. Daar kun je niet tegen snijden. Willen we meer bestellen, dan sturen we een mailtje of appje en is een nieuwe voorraad friet snel geleverd.'- Karin en Jean Louis Adriaensen | Eigenaren café-restaurant ' t Smidshuis, Rijsbergen

Producten van hoogwaardige kwaliteit
'Onze keuken is Vlaams-Frans georiënteerd met producten van hoogwaardige kwaliteit uit de streek. Verse Boerderij Friet uit de Hoeksche Waard past daar helemaal in. Toen Henk een proefpakket verse frieten bij ons achterliet, probeerden we het dan ook meteen uit. Onze gasten verwachten altijd wel een bakje friet bij een maaltijd. We merken dat friet vaak als een ondergeschoven bijgerecht wordt geserveerd. Wij willen juist ook daarin de kwaliteit laten proeven die past bij onze filosofie. Daarom vinden wij dat de smaak van de frieten, net als de rest van de maaltijd, goed moeten zijn. 'Authentieke aardappelsmaak
'We krijgen positieve reacties op de verse frieten. Met het eten van diepvriesfriet krijgt men vaak het gevoel chips te eten, maar Verse Boerderij Friet is knapperig van buiten en heeft die authentieke aardappelsmaak van binnen. In de salon, waar we op aanvraag feesten en partijen organiseren, krijgen onze gasten na afloop van de feestelijkheden een puntzakje met Verse Boerderij Friet. We kunnen ze tenslotte niet hongerig naar huis laten gaan.'- Niels Baudoin | Chef-kok | Grand-café, restaurant en hotel Mauritz, Willemstad

Verse Boerderij Friet op de kaart
'Als jongeman was ik al gewend aan het eten van verse frites. Mijn moeder schilde, sneed en frituurde de aardappels altijd zelf, dus ik weet hoe verse frieten moeten smaken. Toen wij een proefpakket Verse Boerderij Friet mochten uitproberen in onze keuken, was ik eerst nog een beetje sceptisch. Verse friet moet je namelijk eerst even voorbakken. Waar haal ik die extra tijd vandaan? Maar eenmaal ingepast in je ‘mis en place’, haal je de winst uit het minder vaak hoeven vervangen van de olie, minder restafval na het frituren en niet te vergeten: deze verse frieten smaken naar meer. Gezien deze en nog andere voordelen waren we na enige experimenteren al snel overstag. Alle hoofdgerechten op onze kaart worden inmiddels met Boerderij Friet, salade en verse groenten gereserveerd. 'Hoe reageren jullie gasten op de Boerderij Friet?
'Op de zondagavond hebben we vaak vaste gasten uit de buurt. Toen we voor het eerst Verse Boerderij Friet serveerden, merkten zij meteen op dat het friet van een andere kwaliteit is. Ze proeven meer aardappel. Inmiddels zeggen ze vaak: ‘geef me maar een bakje met extra friet en laat de gebakken aardappeltjes maar dan maar achterwege’. Je zou dus kunnen zeggen: wij en onze gasten willen inmiddels niet meer anders. '- Rene van Poppel | Chef-kok en eigenaar | Paviljoen 't Middelpunt, Schipluiden